Baskische ‘Burnt’ Cheesecake met citroen
Met een sausje van blauwe bessen
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
40
1 taart, 8-10 personen
800 gram creamcheese
200 gram crème fraîche
200 gram slagroom
225 gram suiker
35 gram bloem
5 eieren
3 citroenen, sap en rasp
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een springvorm van 22 cm. Neem een stuk bakpapier, houd dit onder de kraan en verfrommel het (zo krijg je het gemakkelijker passend in de vorm). Plaats het vervolgens in de springvorm, zodat ook de randen helemaal bedekt zijn.
Neem een ruime kom en doe hier de suiker en de citroenrasp in. Meng dit door elkaar en masseer het even goed door met je vingers. Voeg vervolgens de creamcheese en het citroensap erbij en vermeng dit goed met de suiker. Vervolgens een voor een de eieren toevoegen en steeds even goed mengen. Voeg dan de crème fraîche, de slagroom en het zout toe en meng het weer tot een egale massa. Als laatste de bloem zeven en toevoegen. Even kort roeren, zodat alles goed vermengd is.
Zet de zeef boven de springvorm en stort het mengsel hierin uit. Druk met een lepel alles door de zeef. Sla de springvorm nog even twee keer op het aanrecht, zodat alle bubbels verdwenen zijn.
Zet de cake in de oven en bak deze in 35-40 minuten mooi bruin. Het mag (of moet zelfs!) nog flink wiebelig zijn als je de taart uit de oven haalt. Laat deze op kamertemperatuur afkoelen, en zet de taart vervolgens een nacht in de koelkast om op te stijven.