Aardappelsalade met gamba’s
Geïnspireerd in Spanje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
25
5
4 personen
6 aardappelen, kruimig en gekookt
5 eieren, hard gekookt en gepeld
300 gram mayonaise (zie recept)
100 gram crème fraîche
200 gram gamba’s, gepeld en darm verwijderd
Bosje bieslook, fijn gehakt
½ visbouillonblokje, opgelost in 100 ml kokend water
Wat olie om in te bakken
Zout en peper (naar smaak)
Neem een koekenpan en bak hierin de gamba’s in wat olie gaar en mooi roze. Zet apart en laat afkoelen. Haal de gekookte aardappelen door een puree-pers. Doe dit in een ruime kom.
Rasp met de fijne rasp de gekookte eieren en voeg dit met de crème fraîche, de mayonaise en de bieslook in de kom bij de aardappelen. Voeg een beetje van de visbouillon toe. Roer alles goed door, zodat je een mooie, egale massa hebt. Als je het te dik vindt, voeg je de rest van de bouillon erbij. Proef! Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Snijd de gebakken gamba’s in stukjes en voeg die toe aan de kom. Roer goed door elkaar en zet koud weg totdat je het wilt serveren/eten.
· Maak de Mayonaise zelf! Dat kost je maar 2 minuutjes. Dat is zoveel lekkerder dan uit een potje of knijpfles, en je weet precies wat er in zit!
· Je kunt ook erwtjes en/of geraspte wortel, maar ook een gesneden lente-uitje of peterselie toevoegen. Dit is zo’n recept waarbij de aardappelen die je over had gebruikt en iets lekkers van maakt. Wees dus creatief met wat je nog in de koelkast hebt liggen.
· Als je verse gamba’s in het vel hebt gebruikt, kun je van de vellen en koppen zelf even een bouillonnetje trekken. Dat is nòg lekkerder dan een bouillonblokje! Koppen en vellen en aanbakken in een pannetje met wat boter, knoflook en ui. Dan wat water erbij, beetje zout en peper en dat een kwartiertje-halfuurtje met het deksel op de pan laten pruttelen. Haal het door een zeef en je hebt een heerlijke zelf getrokken bouillon. Wat over is, kun je ook goed invriezen.