top of page

Zomerse ragoût van ree

Mooi licht van smaak

Zomerse ragoût van ree

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

240

gemiddelde waardering 1 uit 5

3-4 personen

600 gram reevlees (bijvoorbeeld schouder), in blokjes

125 gram spekblokjes

2 uien, gesnipperd

2 blaadjes laurier

10 jeneverbessen

5 pimentkorrels

1 eetlepel bramenjam

200 ml vleesfond

150 ml witte wijn

1 eetlepel bloem

Beetje water en 2 theelepels maïzena

Zonnebloemolie en een klein klontje roomboter

Zout en versgemalen peper

Bestrooi het vlees met wat zout en versgemalen peper en wat bloem. Neem een ruime pan met een dikke bodem. Doe hierin de zonnebloemolie en braad hierin het vlees aan zodat het mooi bruint. Haal het vlees uit de pan. Doe er een klontje boter in en bak hierin de spekjes aan. Zodra deze gaan zweten, kun je de uien toevoegen. Als de uien glazig zijn, voeg je het vlees terug in de pan. Blus af met de witte wijn. Schraap de aanbaksels van de bodem van de pan. Voeg dan de fond, de laurierblaadjes, jeneverbessen en de pimentkorrels toe. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Laat het geheel op laag vuur zeker 2 tot 3 uur pruttelen.


Net voor het serveren de saus indikken met een papje van wat water en de maïzena. Voeg dan de bramenjam toe en roer goed door elkaar. Proef! En breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper.

* Deze kun je goed in het voorjaar of de zomer eten door de witte wijn. Rode wijn geeft een diepere en ‘donkere’ smaak, dat is lekkerder in de herfst of winter. Maar dan kun je ook meer ‘winterse’ specerijen toevoegen, zoals kruidnagel of in plaats van het maïzena-papje wat ontbijtkoek in blokjes gesneden


  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page