top of page

Zalmhapje

Lekker bij een borrel

Zalmhapje

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

12 stuks

1 warmgerookte zalmmoot (125 gram)

100 ml slagroom

2 eieren

1 eetlepel fijngehakte dille, vers

100 gram roomboter, gesmolten

1 pak TYJ spring roll pastry (40 stuks)

Rasp van ½ citroen

Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 190 graden. Neem een ruime kom. Haal het vel van de gerookte zalm en  versnipper hierin de zalmmoot. Voeg de eieren, slagroom, dille en de citroenrasp erbij. Strooi hier versgemalen peper en zout over, naar smaak. Meng alles goed door elkaar met een vork.


Neem een muffin bakvorm en bestrijk de binnenkanten met wat gesmolten boter. Knip cirkels van de pastry. Bestrijk elk pastry-vel met een kwastje met de gesmolten boter en vouw deze in de muffin-vorm. Doe dit met 3 velletjes per muffin-vorm. (Wel elk velletje bestrijken!)


Vul de muffin-vorm met een eetlepel van de zalm-vulling. Verdeel het laatste beetje over de vormpjes. Plaats de muffinvorm in de oven en bak deze in 15-20 minuten knapperig en gaar.



· Leuk hapje vooraf als je eters krijgt of vrienden voor een borrel

· Neem de kleinere variant van de afgebeelde spring roll-vellen. (oranje op de verpakking in plaats van groen)

Kun je geen spring roll-vellen vinden, gebruik dan filodeeg


  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page