top of page

Zalm met asperges

Uit de oven, of als het weer het toelaat van de BBQ

Zalm met asperges

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

35

gemiddelde waardering 1 uit 5

2 personen

400 gram asperges
2 zalmmoten van 200 gram (zonder vel)
80 gram roomboter
2 theelepels basterdsuiker
1 citroen, sap en rasp

Zout en versgemalen peper

4 theelepels Lemon Pepper

Scheutje witte wijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de asperges schoon en snijd 3 cm. van de onderkant af. Groene dunne asperges hoef je niet te schillen, de dikke witte wel. Neem twee ruime stukken aluminiumfolie en maak hier een ‘bootje’ van. (De asperges moeten er zonder moeite in passen en je moet ruimte over hebben voor de punten.) Verdeel de asperges over de ‘bootjes’. Doe wat zout en versgemalen peper en de basterdsuiker over de asperges en verdeel de helft van de roomboter in blokjes over de asperges. 


Doe wat citroenrasp over de asperges en zet de bootjes circa 20 minuutjes in de oven.


Haal de bootjes uit de oven en leg de zalmmoot bovenop de asperges. Doe hier het citroensap overheen en een scheutje witte wijn. Verdeel de Lemon Pepper over de zalm en vervolgens de laatste blokjes roomboter over de zalm. Zet de ovenschaal weer in de oven en laat de vis in ongeveer 15 minuutjes gaar worden.




· Is de zalmmoot aan één kant veel dunner dan de andere kant? Klap het dunne gedeelte dan dubbel, zodat alles gelijkmatig gaart.

· Onderin het bootje heb je nu meteen een lekkere saus.

· Lekker met een gekookt aardappeltje. Wil je een extra sausje serveren? Gebruik dan een     Hollandaisesaus.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page