top of page

Yorkshire pudding

Bijna de ster van de hoofdmaaltijd

Yorkshire pudding

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

70

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

12 stuks

200 gram bloem

300 ml melk

4 eieren

1/2 theelepel zout

12 theelepels zonnebloemolie

Neem een ruime kom en doe hier de eieren in. Klop deze even luchtig met de mixer. Zeef de bloem en het zout boven de kom en mix even. Voeg dan ongeveer de helft van de melk toe en mix het geheel tot een egale massa. Voeg dan de rest van de melk erbij. Giet het mengsel in een kan met een schenktuit. Zet zeker een uur in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 210 graden. Neem 12 muffin-vormpjes en doe deze in een ovenschaal, dat is handig met in- en uit de oven doen. Doe in elk vormpje een theelepel zonnebloemolie. Zet de schaal met de vormpjes in de hete oven zodat de olie en de vormpjes gloeiend heet zijn (ongeveer 5 minuten). Vul elke muffinvorm tot 1/3 van de vorm met het beslag. (Ze gaan heel erg de lucht in, dus houd echt deze hoeveelheid aan!) Let op! Het kan spatten door de hitte en het koude beslag! Zet schaal met de vormpjes terug in de oven en bak de Yorkshire puddings in 15-20 minuten goudbruin, goed gerezen en gaar. DE DEUR VAN DE OVEN DICHT LATEN TOTDAT ZE KLAAR ZIJN!!! (Anders zakken ze in elkaar!)


* Lekker bij een 'Sunday-roast met een goede jus.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page