Wraphapje met gerookte forelfilet (of met feta)
Snel hapje als voorafje of bij de borrel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
12
12 hapjes
6 medium wraps
125 gram gerookte forelfilet
80 gram roomboter, gesmolten
1 bakje kruidenkaas
125 gram crème fraîche
2 eieren
2 eetlepels dille, fijngehakt
Wat zout en versgemalen peper, naar smaak
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de wraps op elkaar op een snijplank en snijd deze in kwarten. Vet een muffin-bakvorm met een kwastje in met wat van de gesmolten boter. Vet elke kwart van de wraps in met gesmolten boter, zowel de onder- als de bovenkant. Plaats 2 van deze kwarten zo op elkaar, zodat de punten van het ‘midden’ elkaar overlappen, en duw deze in de muffinvorm. Herhaal dit met de overige wraps. Je gebruikt dus 2 kwarten van een wrap voor één hapje.
Neem een ruime kom en meng hierin de kruidenkaas, crème fraîche, eieren en de dille. Doe hier wat zout en versgemalen peper bij. Vul de wrapbakjes met een halve eetlepel van het ei-kruidenkaasmengsel. Verdeel dan de gerookte forelfilet over de bakjes. Verdeel het laatste ei-kruidenkaasmengsel over de wrapbakjes en de vis.
Plaats in de oven en bak in ongeveer 10-12 minuten gaar en goudbruin.
· Vegetarische vrienden op visite, of geen trek in vis? Vervang de forelfilet dan door een brokje feta.