top of page

Wrap met pangasius en koolsla

Lekker als snelle lichte dis

Wrap met pangasius en koolsla

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

8 stuks

Wrap:

1 verpakking tortilla wraps (8 stuks)

4 pangasius filets

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels gerookte paprikapoeder

½ theelepel chilipoeder

1 theelepel peper

1 theelepel zout

Beetje zonnebloemolie om in te bakken


Koolsla:

1 zakje biologisch gesneden kool (vers)

2 teentjes knoflook, geperst

1 theelepel komijn (liefst even geroosterd in een droge koekenpan)

2 eetlepels crème fraîche

1 eetlepel honing

Sap van ½ citroen (kan iets meer nodig zijn)

Zout en versgemalen peper

Wrap:

Neem een kommetje en doe hierin alle kruiden en meng goed door elkaar. Neem de vis en smeer deze aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Neem een ruime koekenpan, doe hierin een goede scheut zonnebloemolie, en bak de visfilets aan beide kanten mooi bruin en gaar. Dat duurt maar 2-3 minuutjes per kant. Neem een andere koekenpan (geen vet erbij) en verwarm hierin heel even de tortilla’s per stuk aan beide kanten.


Koolsla:

Neem een ruime kom en doe hier de crème fraîche, geperste knoflooktenen, komijn, honing en het citroensap en wat zout en versgemalen peper. Meng goed door elkaar. Proef! Als je het zoeter wilt, doe je er iets honing bij, meer een zuurtje, dan iets meer citroensap. Doe dan de gesneden kool erbij en meng alles goed door elkaar.

Neem een wrap, doe hierop een halve pangasiusfilet. (In het midden is al een ‘halve’ goed te zien, dus even op de ‘naad’ uit elkaar trekken.) Doe er vervolgens wat van de koolsla op en rol ‘m op. Klaar!* In plaats van koolsla zou je ook rucola, fijngesneden wortel, radijs, paprika of bijvoorbeeld guacemole kunnen gebruiken (net wat je maar in huis hebt). Die koolsla die ik erbij serveer is gewoon net even anders, erg lekker en ook snel klaar. 

* Ik heb voor de foto de witte kool gebruikt, maar als je de rode gesneden kool gebruikt, ziet het er wel iets leuker uit.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page