top of page

Wortel-crèmesoep

Feestelijk soepje met een twist

Wortel-crèmesoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

35

gemiddelde waardering 1 uit 5

8 personen

500 gram wortelen, geschild en in blokjes gesneden

2 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, gesneden

Verse gember, ½ duim groot, geraspt

1 blikje kokosmelk

1 theelepel currypoeder

1 theelepel kurkuma

1 limoen, rasp en sap

3 bouillonblokjes

Scheutje zonnebloemolie


Garneren:

24 gamba’s,schoongemaakt

5 vellen bladerdeeg

Wat sesamzaadjes

1 ei

Scheutje zonnebloemolie

Zout en peper

Neem een ruime pan en doe hierin een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de stukken wortel wat aan. Voeg dan de uien en de knoflook toe en bak dit glazig aan. Voeg dan de gember, het currypoeder en de kurkuma erbij en roer even om. Voeg een liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit een half uurtje zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.


Voeg de bouillonblokjes en de kokosmelk toe. Roer weer even door. Voeg het sap en de rasp van de limoen toe. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Proef! Misschien wil je nog iets meer zout of peper toevoegen.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Steek vormpjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg de vormpjes op een bakpapiertje. Klop het eitje los in een kommetje. Bestrijk de vormpjes bladerdeeg met wat van het losgeklopte ei en strooi hier wat sesamzaadjes over. Bak het bladerdeeg in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en zet apart.


Net voor het serveren: Bak de gamba’s met een beetje zout en peper in een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan goudbruin en gaar. Dit duurt maar heel even, niet te lang bakken, anders worden deze rubberig.


Verdeel de soep over de borden. Gebruik per bord 3 gamba’s en 3 bladerdeegvormpjes.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page