top of page

Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm

Ook leuk voor de Pasen

Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

5

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

3 stronkjes witlof

100 gram gerookte zalmsnippers

125 gram Hollandse garnalen

6-8 eetlepels Kimchi-mayonaise

2 kleine appeltjes, geschild en in stukjes gesneden

Wat bieslook om te garneren

Snijd de stronkjes witlof in de lengte door de helft. Snijd de harten eruit, dan overdwars nog een keer door de helft snijden en vervolgen de witlof in dunne reepjes snijden. Doe dit in een ruime kom.


Doe hier de gerookte zalm, de Hollandse garnalen, de appelstukjes en de Kimchi mayonaise bij. Meng alles goed door elkaar.


Serveer met wat gehakte bieslook en toast met room- of kruidenboter.



* Mocht je Kimchi-mayonaise te spannend vinden, gebruik dan een romige dressing van wat mayonaise, crème fraîche, zout en peper en wat gehakte dille of bieslook.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page