top of page
Witlofsalade met garnalen en gerookte zalm
Ook leuk voor de Pasen
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
5
4 personen
3 stronkjes witlof
100 gram gerookte zalmsnippers
125 gram Hollandse garnalen
6-8 eetlepels Kimchi-mayonaise
2 kleine appeltjes, geschild en in stukjes gesneden
Wat bieslook om te garneren
Snijd de stronkjes witlof in de lengte door de helft. Snijd de harten eruit, dan overdwars nog een keer door de helft snijden en vervolgen de witlof in dunne reepjes snijden. Doe dit in een ruime kom.
Doe hier de gerookte zalm, de Hollandse garnalen, de appelstukjes en de Kimchi mayonaise bij. Meng alles goed door elkaar.
Serveer met wat gehakte bieslook en toast met room- of kruidenboter.
* Mocht je Kimchi-mayonaise te spannend vinden, gebruik dan een romige dressing van wat mayonaise, crème fraîche, zout en peper en wat gehakte dille of bieslook.
bottom of page