top of page

Wienerschnitzel

Na jaren achter ‘het geheim’ van het korstje gekomen

Wienerschnitzel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

15

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

4 dunne kalfsschnitzels

250 gram reuzel (varkensvet, slager)

2 eieren

scheutje melk

bloem om mee te paneren

grof paneermeel om mee te paneren

Maak, als de schnitzels te dik zijn, deze platter door plastic folie op het vlees te doen (vlees op een grote snijplank) en sla het platter met een steelpan. 


Verhit in een grote koekenpan de reuzel. Doe vervolgens wat zout en versgemalen peper op beide zijden van de schnitzels. Wrijf beide kanten in met bloem. Kluts de eieren in een diep bord en vul het een beetje aan met melk, vul een ander diep bord met paneermeel. Haal de schnitzels eerst door het ei-mengsel en daarna door de paneermeel. Goed aandrukken aan beide kanten.


Bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier. 





* Helaas zijn Preiselbeeren moeilijk te krijgen in Nederland, maar dit kun je vervangen door een paar cranberries even te koken met wat water en suiker. Hoe en wat precies staat op de verpakking van verse cranberries. Lekker voor erbij.

* Lekker met Oostenrijkse peterselie-aardappeltjes.  (Of gewoon met friet!!)

* Serveer er een partje citroen bij.

* In Duitsland en Oostenrijk kun je de reuzel in pakjes kopen (net als roomboter verpakt).

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page