top of page

Warme komkommersoep

Met wat garnaaltjes en een croutonnetje

Warme komkommersoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

6-8 personen

4 komkommers, in stukken gesneden

2 uien, in stukken gesneden

2 teentjes knoflook, in stukjes gesneden

600 ml melk

200 gram crème fraîche

2 bouillonblokjes

1 bosje dille, gehakt

Klont boter

Zout en peper naar smaak


* 100 gram garnaaltjes en wat croutons

Neem een ruime pan en verhit hierin de boter. Bak de ui en de knoflook hierin glazig. Voeg dan de gesneden komkommer erbij. Laat deze even paar minuten meebakken, terwijl je soms even omschept. Als ook de komkommer ‘glazig’ wordt, voeg je de melk en de bouillonblokjes erbij. 


Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, temper je het vuur. Laat het geheel 10-15 minuutjes zachtjes pruttelen met het deksel op de pan.


Voeg dan de crème fraîche toe. Roer om. Neem de staafmixer en pureer het geheel tot een egale massa. Voeg de gehakte dille toe.


Schenk wat soep in een kom, doe hier wat gekookte garnaaltjes in en wat croutons bovenop. Klaar!




* Ik serveer dit als ik eters/borrelaars krijg. Dan heb ik kleine glaasjes, en geen grote soepkommen vol. (Ook omdat we dan nog meer smulhapjes hebben ;-))

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page