Walnotentaart met een vleugje Grand Marnier
Niet de mooiste, maar oh zo lekker!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
60
1 taart, 10-12 personen
Beslag:
100 gram bloem
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
100 gram walnoten, gemalen
100 gram chocoladevlokken, puur
180 gram fijne kristalsuiker
1 zakje bakpoeder
4 eieren, gesplitst
sinaasappel, sap en rasp
½ citroen, sap en rasp
1 theelepel vanille extract
Snufje zout
Vulling:
200 ml slagroom
1 eetlepel suiker
1 zakje Klop Fix
Topping:
Sap van ½ sinaasappel
100 gram poedersuiker
· Grand Marnier, rouge
Beslag:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop in een kom de eiwitten stijf. Neem een andere kom en klop hierin de boter, suiker, vanille extract en de eidooiers tot een mooie lichtgele schuimige massa. Voeg dan de noten, chocoladevlokken, de sinaasappelrasp- en sap en de citroen rasp en sap toe. Meng goed door elkaar. Dan de bloem en het bakpoeder toevoegen en mengen.
Voeg 1/3 van de stijf geklopte eiwitten erbij en meng dit stevig door elkaar, dit heet familie maken. Dan de overige eiwitten toevoegen en deze voorzichtig door het beslag vouwen, dan blijft de taart luchtig.
Neem een springvorm (24cm. doorsnede), doe hier een bakpapiertje in, beboter de bodem en de randen en bestuif met wat bloem. Stort het beslag hierin uit en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar. Prik met een sateprikker om te controleren of de taart in het midden ook gaar is. Laat afkoelen.
Vulling:
Klop in een kom de slagroom, suiker en de Klop Fix stijf. (Hier kun je ook een eetlepel Grand Marnier in doen 😉)
Snijd de afgekoelde taart overdwars door het midden. Besprenkel beide binnenzijden met wat Grand Marnier. Stort vervolgens de vulling uit over de binnenkant, verdeel zo gelijkmatig mogelijk met een paletmesje. Zet het deksel terug.
Topping:
Meng het poedersuiker en het sap van de sinaasappel door elkaar zodat je geen klontjes meer hebt. Verdeel met een eetlepel ‘slierten’ van het mengsel over de taart.