Tzatziki
Lekker met veel knoflook
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
120
1 bakje vol, 4-6 personen
1 komkommer
2 teentjes knoflook, geperst (minstens 2)
350 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte dille of peterselie
zout en versgemalen peper
Schil de komkommer en haal met een theelepel de zaadjes eruit, je lepelt die eruit door de lepel van boven naar beneden te bewegen. Rasp de komkommer, doe het in een kom en strooi er royaal zout op. Laat dit twee uur staan om het vocht eruit te laten trekken.
Spoel na 2 uur de komkommers af en knijp het laatste vocht er goed uit. Doe de komkommer op een theedoek en dep droog.
Neem een ruime kom voor de yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap en wat zout en versgemalen peper. Meng goed door elkaar en doe dan de komkommer en peterselie of dille erbij. Schep alles goed door elkaar en laat in de koelkast op smaak komen. Na 2 uur nog even bij kruiden als dat nodig is.
· Lekker bij de barbecue, (lams-)vlees of gewoon als smeersel op stokbrood.
* Lekker bij een Lamsschouder uit de oven.