Tuna melt
Met een kick
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
10
2 stuks
Voor de tonijnspread:
1 blikje tonijn, op water (145 gram)
½ kleine rode ui, gesnipperd
¼ tomaat, zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
1 galapeño-peper, zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden
2 cornichons, fijngesneden
¼ limoen, sap
2 theelepels mayonaise
2 theelepels crème fraîche
Wat zout en versgemalen peper, naar smaak
Het samenstellen:
Roomboter
50 gram cheddar, geraspt of in plakjes
40 gram extra belegen kaas, geraspt of in plakjes
4 dikke boterhammen
Neem een ruime kom en doe hier alle ingrediënten in voor de tonijnspread. Meng het geheel goed door elkaar en breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper. (Let op, er komt nog wel kaas bij, die is ook een beetje zout.)
Besmeer de boterhammen aan de ‘binnenkanten’ lekker dik met roomboter. Doe op één besmeerde kant de geraspte cheddar. Verdeel de tonijnspread over beide boterhammen. Verdeel hierover de extra belegen kaas. Plaats de tweede boterham met de besmeerde boterkant aan de binnenkant hier op. Leg de boterhammen op de grill en bak ze in wat roomboter op medium hitte in een koekenpan met wat roomboter aan beide zijden zodat de kaas smelt en de broodjes lekker bruin en knapperig worden.
· Op de foto heb ik deze voor 6 broodjes gemaakt.
· Bij het proeven waren de galapeño’s niet zo pittig, en heb ik er een rode peper bij gedaan.
.jpg)



























