top of page

Truffelsaus

Zo’n bijzondere smaak… truffel!!

Truffelsaus

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

40

10

gemiddelde waardering 2 uit 5

6-8 personen

500 slagroom

500 ml kippenfond (groentenfond kan ook)

2 eetlepels truffelpuree (of als je boft… versgeraspte truffel!)

150 ml witte port

150 ml Madeira

wat truffelolie

50 gram koude roomboter, in blokjes

Doe de slagroom en de fond in een steelpan en laat dit tot de helft inkoken. Doe in een andere kleine steelpan de Madeira en de port, en laat ook dit tot de helft inkoken.


Doe de reductie van port en Madeira bij de slagroom-fond reductie. Voeg de truffelpuree en een scheutje truffelolie toe.


Voeg de klontjes boter toe, al roerend, totdat er een gladde en glanzende saus ontstaat.



* Je kunt ook wat jus de veau toevoegen of gebruiken in plaats van fond.

* Lekker bij rood vlees (bijvoorbeeld Picaña of Côte de boeuf van de Kamado).

* Als de saus te dun is, kun je deze dikker maken door een theelepel maïzena in een klein beetje water aan te lengen en dat door de saus te roeren met een garde.  

* Bij veel haast kun je in plaats van steelpannetjes koekenpannen gebruiken, die hebben een groter oppervlak en daardoor verdampt het vocht sneller.


  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page