Tostada con tomate y jamon
Super lekker ontbijt of lunch!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
5
1 persoon
1 stuk stokbrood (liefst oud brood)
1 rijpe vleestomaat
Scheutje olijfolie, extra vergine
Fleur de sel
Plakjes Serrano-ham
Zet de gril aan. Snijd het brood overdwars door de helft. Leg deze onder de gril. Als het bruin en knapperig wordt, omdraaien en de andere kant ook bruin en knapperig laten worden. Rasp intussen de vleestomaat.
Neem een paar goede theelepels van de geraspte tomaat en smeer dit uit met de bolle kant van de theelepel over het geroosterde stokbrood. Doe hier een klein beetje fleur de sel of Maldon overheen. Daarna het broodje besprenkelen met de olijfolie. Klaar!
Maar:…
Als je hier nog een paar plakjes Serrano-ham op doet, heb je geen zout nodig, maar lift je het broodje naar een echt verwen-moment! Gebruik wel een rijpe, vol van smaak-tomaat.
* Gebruik echt een goede, smaakvolle en rijpe tomaat.
* Zo gebruik je je oude stokbrood en tover je het om naar een heerlijk ontbijtje of lunch.