Tomatentaartje met kruidenkaas
Ik kan nooit wachten zodra het begint te geuren in de keuken… geduld is een schone zaak…
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
30
1 springvorm 24 cm
1 blikje croissantdeeg
2 grote tomaten
1 bakje kruidenkaas Knoflook en fijne kruiden
75 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 mozzarella
4 takjes verse oregano, fijngesneden, anders een theelepel gedroogde
Versgemalen peper
Beetje boter om in te vetten
Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een springvorm, leg op de bodem een bakpapiertje en vet de randen in met wat boter. Bekleed de bodem en de rand met het croissantdeeg. Snijd de tomaten in plakken en laat deze uitlekken op wat keukenpapier. Doe op de deegbodem de kruidenkaas en verdeel het gelijkmatig. Vervolgens de plakken tomaat verdelen. Snijd de mozzarella ook in plakken en leg op elk stuk tomaat een plak mozzarella. Strooi de parmezaanse kaas over het geheel met de oregano en wat versgemalen peper. Bak de taart onderin de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin.
*Lekker als lunch (2 personen), Bijgerecht (4 personen)
*Als hoofdgerecht met daarnaast een groene salade.