Toastje met sardientjes
Snel en simpel voor bij de borrel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
10
8-10 stuks
1 blikje sardientjes in olie
1 ½ pistoletje
70 gram Emmentaler, fijn geraspt
12 olijven, ontpit
1 grote rode peper
Olijfolie, extra vierge
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de pistoletjes in schijven van ongeveer 2 centimeter dik. Leg deze op een ovenplaat met wat bakpapier. Verdeel een beetje olijfolie over de broodjes.
Snijd de olijven in 3 stukjes. Snijd de rode peper in mooie dunne schijfjes (Ik laat de zaadjes er in, dat geeft iets meer kick.)
Verdeel de Emmentaler over de pistoletjes. Doe hier een stukje van de sardientjesfilet op. Doe hier vervolgens een paar stukjes olijf of en één of 2 schijfjes van de rode peper. Zet de ovenplaat in de oven en bak de toastjes in ongeveer 8-10 minuten mooi goudbruin. De kaas moet gesmolten zijn.
· Challenge #1 van het Defensiepakket van Melvin
· Heel goedkoop en makkelijk hapje
· Ik had nog wat broodjes over, maar geen sardientjes meer. Ik had nog wel wat ansjovis, en heb die in plaats van sardientjes gebruikt. Ook erg lekker, maar deze vis is zouter. Doe er daarom niet te veel op één broodje
· Je kunt ook andere kaas gebruiken, neem dan kaas die niet te overheersend is, bijvoorbeeld jong belegen
· Je kunt in plaats van olijfolie ook de olie van de sardientjes gebruiken