Toast met garnalenpasta
Lekker als borrelhapje
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
15
10 stuks
5 sneetjes oud wit brood
150 gram rauwe tijgergarnalen
2eetlepels sojasaus
1eetlepel vissaus
1 eetlepel sesamolie
1 Spaanse peper, fijngehakt
1 eiwit
3 cm verse gember, geraspt
2 eetlepels witte sesamzaadjes
2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
Wat zonnebloemolie om te bestrijken
Ik had diepgevroren garnalen gebruikt, en heb deze laten ontdooien. Haal het darmkanaal eruit door de garnaal over de rug over de gehele lengte in te snijden en het darmkanaal te verwijderen. Snijd de garnalen in grove stukken. Neem een hoge mengbeker en doe hierin de garnalen, de sojasaus, vissaus, sesamolie, gember, Spaanse peper en het eiwit. Meng het met de staafmixer tot een gladde compacte massa. Neem een kommetje, doe hierin de witte- en de zwarte sesamzaadjes en meng goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrijk de broodjes aan beide kanten met een kwastje met de olie en snijd door de helft (schuin ziet er leuker uit). Bak de broodjes 3 minuutjes in de oven. Haal uit de oven en besmeer het broodje rijkelijk met de garnalenpasta. Strooi hierover de sesamzaadjes. Zet terug in de oven en bak de broodjes in ongeveer 10-15 minuutjes goudbruin.
* Goed van tevoren klaar te maken, zodat je het alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.