top of page

Thaise Runderstoof

Lekker bij warm weer

Thaise Runderstoof

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

120

gemiddelde waardering 3 uit 5

4 personen

Currypasta:

1 grote ui, in grove stukken

5 teentjes knoflook, in grove stukken

1 duimgroot stuk verse gember, in grove stukken

2 rode pepers, in grove stukken

1 bosje koriander, verse

2 sereh, in stukken gesneden

2 theelepels korianderzaadjes

2 theelepels komijnzaadjes

½ theelepel kaneel

4 eetlepels vissaus


Voor de stoof:

1 ½ kilo runderlappen, in stukken van ongeveer 3-3 gesneden

500 ml runderbouillon

1 blikje kokosmelk

1 paksoi, gesneden

Scheut zonnebloemolie

Eventueel een runderbouillonblokje


Garnering:

1 bosjes lente-ui, gesneden

1 rode peper, fijngesneden

2 limoenen

Handje ongezouten pinda’s, gehakt

(Optioneel wat gesneden rawit in wat vissaus)

Currypasta:

Doe alles in een keukenmachine of blender en maal het helemaal fijn tot een mooie fijne pasta.


Stoof:

Neem een pan met dikke bodem en verwarm hierin op hoog vuur de zonnebloemolie. Braad hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin aan. Voeg de currypasta erbij en bak deze even mee. Blus af met de bouillon en de kokosmelk. Als je bouillon gebruikt die niet gezouten is, kun je nu het bouillonblokje toevoegen. Breng het geheel aan de kook, zet dan het vuur klein zodat het nog licht pruttelt en laat 2 uur stoven.


Neem eerst de dikke stelen van de paksoi en voeg die bij de stoof. Laat die even meekoken. Vervolgens de gesneden bladeren erbij voegen en omroeren. De blaadjes zijn binnen een minuutje beetgaar. Knijp dan het sap van 1 limoen uit over de stoof en verdeel de gesneden lente-ui over de stoof.


Serveer met Basmatirijst en de rode gesneden peper, een stuk limoen en de gehakte pinda’s in aparte bakjes erbij. Je kunt ook wat rawit (erg hete pepers) zeer fijn gesneden in wat vissaus er naast serveren. Dan kan iedereen het nog naar eigen inzicht op smaak brengen.



* Lekker met de Oosterse wortelsalade met mango ernaast.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page