Thaise kippensoep
In een handomdraai klaar 😉
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
4 personen
1 pot kippenbouillon
1 blik kokosmelk
1 grote rode peper in dunne schijfjes gesneden
1 eetlepel versgeraspte gember
2 stengels sereh, gekneusd met de achterkant van je mes
3 limoenen
Bosje koriander, fijngesneden
1 dubbele kipfilet
150 gram peultjes (boontjes of sugarsnaps kunnen ook)
Scheut vissaus
Wat extra dungesneden rode peper en koriander om zelf te pakken/garneren
Vul een soeppan met de kippenbouillon, vul het potje nog twee keer met water, doe dat ook in de soeppan en breng aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine dunne plakken en doe deze bij de soep. Doe er vervolgens de kokosmelk, rode peper, gember, sereh, het sap van 2 limoenen en de uitgeknepen schil van 2 limoenen bij. Breng het geheel weer aan de kook. Temper het vuur en laat het op een lager vuur een minuutje of 10 koken. Dan de peultjes erbij en even laten meekoken. Breng de soep op smaak met vissaus. Haal voor het serveren de sereh en de limoenschillen eruit. Bij het serveren de gesneden rode peper en koriander en partjes limoen ernaast serveren, voor degenen die het pittiger willen of wat extra groen of frisheid in hun soep willen.
* Als je champignons hebt, kun je die ook toevoegen, lekker!!
* Je kunt ook grote gamba's toevoegen, of als je alleen een visvariant wilt, de kip weglaten en vis toevoegen. De kooktijd van vis is nóg korter dan van kip.