top of page

Thaise Beefsalade

Lekker met een 'kick'

Thaise Beefsalade

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

5

gemiddelde waardering 2 uit 5

2 personen

2 biefstukken

1 zakje gemengde salade, 200 gram

½  komkommer, zonder zaadjes en in stukken gesneden

½  winterpeen, geraspt

10 cherrytomaatjes, gehalveerd

3 eetlepels sojasaus

3 eetlepels vissaus

1 eetlepel sesamolie

1 theelepel suiker

2 limoenen

Handje basilicum, grof gesneden

Handje muntblaadjes, grof gesneden

Handje koriander, grof gesneden

2 Spaanse pepers, in kleine stukjes gesneden

Stukje gember, duimgroot, geraspt

2 teentjes knoflook, geperst

Zout en versgemalen peper

Marinade:

Neem een ruime kom en doe hierin de sojasaus, vissaus, sesamolie, de geraspte schil van 1 limoen en het sap van 2 limoenen, suiker, gember, knoflook en 1 Spaanse peper. Meng goed door elkaar en proef! Voeg eventueel dat toe wat je mist, misschien wat suiker of juist gember. Neem een diep bord en doe hierin een derde van de marinade. De overige marinade gebruik je straks als dressing. Wentel de biefstukken hier in en laat die afgedekt met keukenfolie 2 uurtjes marineren in de koelkast. Heb je weinig tijd, laat deze dan uit de koelkast en zo lang mogelijk marineren.


Verhit een grillpan en grill hierin de biefstukken aan beide kanten. Zeker 2 minuutjes aan elke kant. Leg op een bord, bestrooi met wat zout en versgemalen peper. Doe hier een stuk aluminiumfolie over en laat rusten.


Neem een mengkom en doe hierin de sla, komkommer, wortel, de tomaatjes, basilicum, munt en koriander. Meng goed door elkaar. Doe de rest van de marinade over de salade en meng goed. Neem de biefstukken en snijd deze in dunne plakjes, het vocht van het vlees kun je over de salade schenken, dat geeft veel smaak. Verdeel de salade over de borden, dan de plakjes biefstuk verdelen. Nu heb je nog een Spaanse peper ‘over’. Doe die in een klein kommetje naast de salade, dan kun je zelf bepalen hoe pittig je het wilt hebben.

* Als je de komkommer over de lengte door de helft snijd, kun je door met een theelepel langs de zaadlijst te gaan heel gemakkelijk alle zaadjes in een keer eruit krijgen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page