top of page

Tagliatelle met kip

En dan in zo’n hele grote schaal serveren!

Tagliatelle met kip

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

90

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 hele kip

2 eetlepels zonnebloemolie

2-3 takjes rozemarijn, fijngehakt

50 gram rozijnen (30 min. laten weken in warm water)

100 gram geroosterde pijnboompitjes

500 gram tagliatelle

1 citroen, in partjes (optioneel)

Zout en versgemalen peper

Verwarm de over voor op 180 graden. Doe wat zonnebloemolie op de kip en doe er zout en versgemalen peper op. Leg de kip in een ovenschaal met de borst naar boven. Laat de kip in 1-1.5 uur gaar worden in de over. (De kip is gaar als het vocht dat eruit komt niet meer roze is.)

Als de kip bijna klaar is, kun je water opzetten om de pasta te koken. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Terwijl deze kookt kun je de kip uitbenen en in grove stukken plukken. Gooi het vel niet weg, dat is lekker bij het gerecht!

Voor de saus: Doe al het kookvocht van de kip in een steelpannetje. Doe hier de rozemarijn, uitgelekte rozijnen bij en breng het aan de kook. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Giet de pasta af.

Neem een grote serveerschaal en doe hierin de pasta,  verdeel de kip er overheen en vervolgens de saus, daarover de geroosterde pijnboompitten. Je zou er voor de garnering nog wat fijngehakte peterselie overheen kunnen doen.

* Voor 8-10 personen alles verdubbelen. Super gemakkelijk, ziet er in een grote schaal gaaf uit en kinderen vinden dit gerecht ook altijd heel erg lekker!

* Zoals je op de foto ziet, greep ik mis met pijnboompitjes en heb ik zonnebloempitten gebruikt. Andere geroosterde nootjes of pitten kunnen goed bij dit gerecht, en zorgen voor een crunch.

* Lekker met een groende salade of met de courgette-walnoot salade.  Recept

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page