top of page

Taartje van passievruchten

Heerlijke combinatie van fris en zoet

Taartje van passievruchten

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

30

120

gemiddelde waardering 3 uit 5

6 stuks

200 gram kokoskoekjes (Nizza)

80 gram roomboter, gesmolten

250 ml appelsap

250 gram kwark

200 ml slagroom

130 gram suiker

3 eieren

5 blaadjes gelatine

8 passievruchten

1 theelepel vanille extract

6 blaadjes munt (garnering)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Doe hier vervolgens de gesmolten boter bij en meng goed door elkaar. Leg 8 dessert-ringen (7-8 cm doorsnede)  op een bakpapiertje op een ovenplaat. Verdeel het mengsel over 8 ringen en druk goed aan met een lepel. Bak deze in 8 minuutjes goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.


Doe de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water. Halveer 6 passievruchten en haal met een lepel het vruchtvlees er uit. Doe dit in een klein steelpannetje. Doe hier de appelsap en 50 gram suiker bij. Breng het geheel lichtjes aan de kook en laat de suiker oplossen. Knijp vervolgens de gelatineblaadjes uit, en voeg dit bij het sap. Roer goed om, zet het vuur uit en zet apart.


Neem een ruime kom en klop hierin de slagroom stijf. Zet gekoeld apart. Neem een ruime kom en doe hier de overige 80 gram suiker, 250 ml van het passievruchten-mengsel, de eieren en het vanille-extract in. Zet deze kom op een pannetje met kokend water (au bain-marie),  en klop het geheel boven de pan met licht kokend water tot een mooie, dikke egale massa. (Het moet de dikte van een vla krijgen.) Haal dan de kom van de pan en blijf van het vuur even doorroeren, totdat het lauw geworden is. Roer dan de kwark door het mengsel, zorg dat er geen klontjes kwark meer zijn. Vouw dan de slagroom erdoor heen. Verdeel het mengsel over de 8 ringen en laat dit (zeker een uur) opstijven in de koelkast.


Verwarm het passievruchten-mengsel tot lauw, en verdeel dit over de 8 ringen. Zet weer weg in de koelkast en laat alles minstens 4 uur opstijven in de koelkast.


Haal 5 minuten voor het serveren uit de koelkast, snijd met een mes de ringen langs de randen vrij en verwijder de ring. Garneer met zaden en het vruchtvlees van de 2 overgehouden passievruchten en een blaadje munt.* Ik ben niet echt van de 'toetjes', maar deze is echt een traktatie.

* Lekker, fris en licht-zoete afsluiter van een mooi diner. 

* Een dag van tevoren klaar te maken!

* Ik heb op de foto's grotere ringen gebruikt, vandaar dat ik maar 4 toetjes heb gemaakt. 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page