top of page

Taart uit Andalusië

Kleine moeite hoop plezier!

Taart uit Andalusië

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

60

40

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart

Deeg:

200 gram bloem

100 gram roomboter, koud en in blokjes

10 gram suiker

ca. 125 ml water (koud)


Vulling:

6 eidooiers

200 gram suiker

75 gram bloem, gezeefd

500 ml melk

2 zakjes vanillesuiker

1 vanillepeul, zaadjes eruit geschraapt

geraspte schil van een sinaasappel


Glazuur:

125 gram poedersuiker

ca. 3 eetlepels sinaasappelsap

1 sinaasappel om te garneren

Kneed voor het deeg de bloem, boter en de suiker en voeg steeds kleine hoeveelheden van het water toe. Kneed het deeg niet te lang! Maak er een bal van en maak deze plat. Doe hier plastic folie omheen en laat een uur rusten in de koelkast.


Maak intussen de vulling door de eidooiers met de suiker, vanillesuiker en de zaadjes van de vanillepeul licht en romig te kloppen. Doe er vervolgens de gezeefde bloem bij en schep dit erdoor. Neem een ruime pan en breng hierin de melk aan de kook met de geraspte sinaasappelschil. Neem van het vuur als het kookt. Schep een beetje van de melk bij het eidooiersmengsel en roer dit erdoor heen. Schenk vervolgens alles terug in de pan van de melk en breng het langzaam aan de kook terwijl je met een garde roert. Laat het geheel op laag vuur een paar minuutjes zachtjes koken.  Laat iets afkoelen.


Verwarm de oven voor op 175 graden.Neem een springvorm van 24 cm en doe op de bodem een bakpapiertje. Vet de randen in. Neem het deeg en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht zodat je hiermee de bodem en de randen van de springvorm kunt bekleden. Snijd de randen net onder de bovenkant van de rand van de springvorm af. Vul de springvorm nu met de iets afgekoelde eiermassa en bak deze in 35-40 minuutjes net onder het midden van de oven gaar. De taart moet nog 'wiebelig' zijn. 


Roer voor het glazuur de poedersuiker met het sinaasappelsap en giet dit over de afgekoelde(!) taart. Snijd de kontjes van de sinaasappel en daarna van boven naar beneden de schil en het witte eraf. Snijd vervolgens hele dunne plakjes van een sinaasappel en garneer hiermee de taart.


Tip: Maak van de eiwitten die over zijn Kokosmakronen of een heerlijke Pavlova. Eiwitten kun je  heel goed  invriezen.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page