top of page

Taart met Maltesers én Nutella

Jum! Nutella en Maltesers 🤭

Taart met Maltesers én Nutella

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

70

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 taart, 10-12 personen

Cake:

300 gram bloem

200 ml zonnebloemolie

300 gram suiker

80 ml melk

30 gram cacaopoeder

5 eieren, gesplitst

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel bicarbonaat

Snufje zout

Wat boter en een beetje cacaopoeder voor de bakvorm


Chocolade crème:

250 gram boter, op kamertemperatuur

150 gram Nutella

150 gram chocolade, puur

Een zakje Maltesers

Cake:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een ruime kom en klop hierin de eiwitten stijf. Neem een tweede ruime kom, en mix hierin de zonnebloemolie, suiker en de melk tot een egale massa. Voeg één voor één een dooier toe, en mix door elkaar. Doe dat ook met de andere eidooiers.


Voeg de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder, bicarbonaat en het zout bij elkaar en zeef dit. Meng deze droge ingrediënten met een garde door elkaar. Voeg dit bij het suiker-olie-mengsel en spatel het door het mengsel. Zorg ervoor dat je een mooie egale massa hebt.


Neem 1/3 van de geslagen eiwitten en meng dit door het bloem-olie-mengel. Dit heet familie maken. Vouw vervolgens de overige eiwitten door het beslag. Doe dit rustig, dan wordt de taart straks luchtig.

Vet een springvorm in met wat boter en bestuif met wat cacaopoeder. Stort het beslag uit in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 55-60 minuten gaar. Prik met een sateprikker of het midden van de taart gaar is. Laat afkoelen.


Chocolade crème:

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Mix de boter los met de handmixer. Voeg dan de gesmolten chocolade en de Nutella toe en mix dit tot een egaal geheel. Zet apart.

Stamp 100 gram Maltesers grof. (Als je geen vijzel hebt, kun je het apart van elkaar in een diepvrieszak doen, en sla je het met een deegroller fijner.)


Als de taart is afgekoeld, snijd je deze overdwars door het midden. Neem de bovenkant eraf, en verdeel iets minder dan de helft van de Chocolade crème over de onderste helft van de taart. Verdeel hier de stukjes Maltesers over. Plaats de bovenkant terug. Bestrijk nu de zijkanten en de bovenkant van de taart met de chocolade crème, en maak het mooi glad met een paletmes (of juist met pieken, wat je leuk vind). Verdeel hierover nog een aantal hele Malteser-balletjes.
· Je hebt een aantal Maltesers over. Die zijn voor tijdens het wachten als de taart in de oven zit 😉

· Ik heb op de binnenkant van de bodem en het deksel nog wat Rum gesprenkeld. Maar een hazelnotenlikeur of een beetje espresso is ook erg lekker.

· Ik had nog wat geroosterde hazelnoten gehakt en op de taart gedaan. Erg lekker.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page