top of page

Surf & Turf-hapje

Gewoon een leuk éénhaps-hapje

Surf & Turf-hapje

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 stuks

1 eendenborst, tamme eend

8-10 grote gamba’s, gepeld

2 teentjes knoflook, geperst

2-3 stengels lente-ui

1 rode peper, fijn gehakt

Klontje roomboter

Zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een ruitpatroon in het vet van de eendenborst. Snijd niet helemaal door het vet. Neem een koekenpan en bak hierin op medium hitte de eendenborst op de vetkant aan. Gebruik geen boter of olie, het vet zal smelten.  Beweeg de eendenborst af en toe door de pan. Als je ziet dat het vel mooi krokant bruin gebakken is, draai je deze om. Bak nu de andere zijde in een minuutje of 2-3 mooi goudbruin. Strooi wat zout en versgemalen peper op zowel de onderkant als de vetkant. Leg de eendenborst in een ovenschaal met de vetkant naar boven en zet deze 5 minuutjes in de voorverwarmde oven.


Laat het vet van de eend in de pan, doe hier de gamba’s, het klontje roomboter en de knoflook bij. Bak de gamba’s aan beide kanten in 3-4 minuutjes mooi roze en gaar. Haal uit de pan.


Neem de eendenborst en snijd deze in stukjes die niet te groot, maar ook niet te klein zijn. (Het moet een éénhaps-hapje worden 😉.) 


Neem een prikker, prik hierop een gamba, dan 2 stukjes van de lente-ui en vervolgens een stukje eendenborst. Strooi nog wat zout en versgemalen peper en de fijn gehakte rode peper over het hapje. Klaar.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page