top of page

Stoofpotje van vis

In korte tijd en verwarmend gerecht

Stoofpotje van vis

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

5 sjalotjes, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

2 venkelknollen

1 blikje tomaten in blokjes

350 gram wit vis (tilapia, kabeljauw)

400 gram gamba’s, gepeld en schoongemaakt

150 ml witte wijn

2 laurierblaadjes

1 theelepel oregano

1 theelepel tijm

1 theelepel chilivlokken

1 visbouillonblokje

Bosje peterselie, gehakt

Scheut olijfolie

Zout en wat versgemalen peper

Klein potje zwarte olijven (optioneel)

Maak de venkelknollen schoon, door de helft en snijd de harten eruit (zie foto). Snijd de knollen vervolgens in kleine plakjes. Neem een pan met een dikke bodem en verwarm hierin de olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes en de knoflook aan. Zodra deze gaan zweten, voeg je de venkel erbij. Bak deze even mee. Als ook deze gaan zweten, voeg je de chilivlokken, tijm, oregano en de laurierblaadjes toe. Roer even om. Blus het geheel vervolgens af met de witte wijn. Laat de alcohol verdampen (dit kun je ruiken). Dan het blikje tomaten in blokjes erbij, met nog een half blikje water (gebruik het blikje van de tomatenblokjes) en het bouillonblokje en zodra dit kookt, temper je het vuur. (Hier kun je de uitgelekte olijven toevoegen.) Doe het deksel op de pan en laat een minuutje of 10 zachtjes pruttelen.


Snijd de witvis in blokjes (zo groot als je zelf wilt) en voeg dan de vis en de gamba’s erbij. Roer even om, zodat de vis en de gamba’s onder de saus liggen. Plaats het deksel terug op de pan en laat het geheel in 10 minuutjes garen. Breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper. Verdeel de peterselie net voor het serveren over de stoofpot.


Serveer met een goed stokbrood of wat opgebakken aardappeltjes en eventueel een simpele groene salade.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page