top of page

Sticky toffee pudding

Een bordje verwennerij! En super simpel!

Sticky toffee pudding

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

40

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 vierkant bakblik, 24-24 cm

Voor de sponscake

175 gram dadels, fijn gesneden

175 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram donkerbruine basterdsuiker

50 gram roomboter

2eieren

1theelepel bicarbonaat

1 theelepel vanille-extract

1 theelepel kaneelpoeder

Snufje zout


Voor de sticky toffee topping

250 ml slagroom

80 gram boter

80 gram donkerbruine basterdsuiker


Voor de extra saus

250 ml slagroom

50 gram boter

50 gram donkerbruine basterdsuiker

1 theelepel maïzena en wat water

Snufje zout

Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht). Doe de gesneden dadels in een kommetje met 275 ml kokend water en roer even door. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de sponscake in de keukenmachine en laat die even draaien. Doe dan de dadels met het water erbij en mix nog heel even tot je een egale massa hebt. Neem een vierkant bakblik of ovenschaal en vet die in met wat roomboter. Stort het beslag uit in de vorm en bak de sponscake in 40-45 minuutjes gaar.


Maak intussen de sticky toffee topping en de saus in twee aparte steelpannetjes. Doe de ingrediënten in de pannetjes, en laat dit, terwijl je roert, op medium hitte goed mengen. De suiker moet goed gesmolten zijn en niet meer korrelig in de saus aanwezig zijn. Meng dan de maïzena met een heel klein beetje water zodat je een papje krijgt. Doe dit bij de saus en roer het er goed doorheen. Dan wordt de saus wat dikker.


Als de sponscake klaar is, zet je de gril aan. Verdeel de Sticky toffee topping over de sponscake en zet deze even onder de grill totdat het bubbelt (minuutje of 5).


Schep de sticky toffee pudding uit de schaal met een lepel en serveer de saus erbij.

*Warm zaaaaaalig, maar koud ook ‘heeeeeel goed binnen te houden’!

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page