Sticky toffee pudding
Een bordje verwennerij! En super simpel!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
20
40
1 vierkant bakblik, 24-24 cm
Voor de sponscake
175 gram dadels, fijn gesneden
175 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram donkerbruine basterdsuiker
50 gram roomboter
2eieren
1theelepel bicarbonaat
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneelpoeder
Snufje zout
Voor de sticky toffee topping
250 ml slagroom
80 gram boter
80 gram donkerbruine basterdsuiker
Voor de extra saus
250 ml slagroom
50 gram boter
50 gram donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel maïzena en wat water
Snufje zout
Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht). Doe de gesneden dadels in een kommetje met 275 ml kokend water en roer even door. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de sponscake in de keukenmachine en laat die even draaien. Doe dan de dadels met het water erbij en mix nog heel even tot je een egale massa hebt. Neem een vierkant bakblik of ovenschaal en vet die in met wat roomboter. Stort het beslag uit in de vorm en bak de sponscake in 40-45 minuutjes gaar.
Maak intussen de sticky toffee topping en de saus in twee aparte steelpannetjes. Doe de ingrediënten in de pannetjes, en laat dit, terwijl je roert, op medium hitte goed mengen. De suiker moet goed gesmolten zijn en niet meer korrelig in de saus aanwezig zijn. Meng dan de maïzena met een heel klein beetje water zodat je een papje krijgt. Doe dit bij de saus en roer het er goed doorheen. Dan wordt de saus wat dikker.
Als de sponscake klaar is, zet je de gril aan. Verdeel de Sticky toffee topping over de sponscake en zet deze even onder de grill totdat het bubbelt (minuutje of 5).
Schep de sticky toffee pudding uit de schaal met een lepel en serveer de saus erbij.
*Warm zaaaaaalig, maar koud ook ‘heeeeeel goed binnen te houden’!