Spinazie-zalmquiche
Lekker door de gerookte zalm erin
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
45
60
1 taartvorm
250 gram bloem
125 gram boter op kamertemperatuur
1 ei
snufje zout
300 gram verse zalm, in stukjes gesneden van 2-2 cm
200 gram gerookte zalmsnippers
350-400 gram spinazie in deelblokjes uit de vriezer, ontdooid
6 eieren
250 ml slagroom
eventueel wat geraspte kaas om te garneren
zout en versgemalen peper
wat dille, optioneel
Kneed de bloem met de boter, het ei en een snuf zout tot een deeg. (Als het te droog is, kun je een eetlepel melk toevoegen.) Maak er een bal van, doe deze in plasticfolie en maak platter. (Dat rolt straks gemakkelijker uit.) Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak van het deeg een lap en bekleed hiermee een ingevette quichevorm. Meng de eieren en de slagroom door elkaar, doe hier wat zout en versgemalen peper door. Verdeel de zalm, zalmsnippers en de spinazie over de quichevorm. Strooi de dille eroverheen. Schenk het eimengsel over de vulling en garneer eventueel met wat geraspte kaas. Bak de quiche in 50-60 minuten in de oven. Laat iets afkoelen voordat je deze aansnijdt.
*Je kunt creatief zijn, en kijken wat je nog in je kast of koelkast hebt liggen wat je hier nog doorheen kunt doen. Denk aan prei, peterselie, broccoli etc.
*Ik had nog wat tilapia's en heb die er ook bij gedaan.
*Als de spinazie niet ontdooit is, heb je een langere baktijd nodig!
*Geen tijd of zin voor het deeg? Pak een pakje bladerdeeg en gebruik dat als bodem en de randen;-)