Spicy Hotsauce
Een beetje spicy en erg hot 😉
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
150
3 jampotjes
500 gram rode chilipepers, in grove stukken gesneden
2 rode uien, in grove stukken gesneden
8 teentjes knoflook
Sap van 5 limoenen
Rasp van 2 limoenen
125 ml vissaus
125 gram bruine basterdsuiker
50 ml soyasaus
50 ml rijstazijn
Scheutje zonnebloemolie en een scheutje sesamolie
Doe de chilipepers, knoflook en de rode uien in de keukenmachine en vermaal. Doe dit met de pulse-knop, je wilt er geen pasta van maken, maar nog wel wat grovere stukken erbij hebben.
Neem een pan met dikke bodem en doe hierin een scheutje zonnebloem- en sesamolie. Bak hierin het chilipeper- uienmengsel aan op medium-hoog vuur. Roer steeds even om. Zodra het een beetje kleur gaat krijgen en vocht gaat verliezen, zet je het vuur laag, het deksel op de pan en laat je het geheel 2 uurtjes zachtjes pruttelen. Roer soms even om.
Na 2 uur voeg je de rest van de ingrediënten behalve het limoensap erbij en laat je het nog een half uurtje op klein vuur pruttelen.
Voeg dan het limoensap toe en proef! Misschien wil je het zoeter, iets zuurder of iets zouter. Elke chilipeper (-oogst) is namelijk net iets anders van smaak. Voeg eventueel naar smaak dat erbij wat je mist aan bovengenoemde ingrediënten.
Schep over in potjes. Je kunt dit maanden bewaren in de koelkast.
* Lekker bij rood vlees of kip. Of natuurlijk als sausje serveren bij de BBQ.
* Twee eetlepels mayonaise en 2 eetlepels spicy hotsauce mengen. Lekker als sausje voor bij friet, gekookte of opgebakken aardappelen en bij vlees.