Spaghetti vongole
Mooi op een grote schaal serveren ;-)
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
3-4 personen
1 kilo venusschelpen
350 gram spaghetti
1 glas witte wijn
4 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
2 Spaanse pepers, fijngehakt
1 bosje peterselie, fijngehakt
sap van ½ citroen
30 gram roomboter en nog eens 30 gram
Goede scheut olijfolie
Zout en versgemalen peper
Was de venusschelpen en laat deze zeker een paar uur in koud water staan. (Dan ‘spugen’ ze zand uit.)
Kook de pasta zoals staat beschreven op het pak, al dente. Terwijl de pasta kookt kun je de vongole bereiden.
Neem intussen een ruime pan met een dikke bodem en bak in wat olijfolie en 30 gram roomboter de knoflook en de ui glazig. Voeg dan de Spaanse peper en de helft van de peterselie toe. Bak dit even mee. Voeg dan de venusschelpen erbij, bak even mee en schep even om. Voeg vervolgens de witte wijn erbij en doe het deksel op de pan. Laat een minuutje of 3 koken, totdat alle schelpen geopend zijn. Voeg dan de gekookte en uitgelekte spaghetti erbij, 30 gram boter en het sap van de halve citroen en schep om. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper. Schep het in een mooie ruime serveerkom, strooi de laatste peterselie erover en serveer eventueel met de andere helft van de citroen in plakjes.
Garneer eventueel met wat extra Spaanse peper voor extra kick.
* Supersnel klaar!