top of page

Spaghetti met rode saus

Je maakt nóóit meer uit een pakje klaar!

Spaghetti met rode saus

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

15

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 pak spaghetti

500 gram gehakt, hoh

8 tomaten

1 blikje tomatenpuree

1 grote ui, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

1 eetlepel oregano, vers of gedroogd

scheut olijfolie

1 eetlepel sambal oelek

75 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Maak met een mes kruisjes in de tomaten en leg ze even in kokend water. Op deze manier kun je het velletje er zo aftrekken. Als je het vel eraf gehaald hebt, met een vork het vruchtvlees los maken. (Heb je weinig tijd, snijd dan de tomaten in blokjes. Heb je nog minder tijd, neem dan gewoon een blik tomaatjes in blokjes;-))


Verwarm een pan met dikke bodem en doe hierin wat olijfolie. Bak hierin het uitje glazig. Zodra de ui glazig is, de geperste knoflook toevoegen en even mee laten bakken (niet laten kleuren, dan wordt het bitter!). Doe vervolgens het gehakt erbij en bak dit rul mee. Verwarm intussen een pan water voor je spaghetti. Kook de spaghetti zoals op het pak staat beschreven.


Maak een ‘kuiltje’ in het gehakt en zet hierin de tomatenpuree even aan. Doe er vervolgens de tomatenblokjes bij en voeg naar smaak de oregano, sambal en zout en peper toe. Blijf proeven! Je kunt er altijd meer zout en peper bijdoen, maar helaas niet eraf! Laat het geheel nog een kwartiertje pruttelen met het deksel op de pan op medium to laag vuur. Garneer met de geraspte kaas.

* Als je wortel of bleekselderij over hebt van bijvoorbeeld een Ossobucco, kun je die fijnsnijden en meebakken. Die doe je dan tegelijk met de knoflook in de pan. 


*Heb je nog wijn in een reeds geopende fles, kun je daar ook een scheut van bij doen. Net als het gehakt rul gebakken is ermee afblussen en even de alcohol laten verdampen (dat kun je ruiken) voordat je de tomaten toevoegt. Rode of witte wijn, dat kan allebei.


*Dit is een ideaal recept als je haast hebt (dan gebruik je een blikje tomaten in blokjes), of als je groente hebt die anders weggegooid zouden worden. (Denk ook courgette, aubergines etc.)

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page