top of page

Spaanse aardappelsalade met tonijn

Lauwwarm of koud serveren

Spaanse aardappelsalade met tonijn

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

2-4 personen (hangt af van lunch of als bijgerecht)

1 kilo vastkokende aardappelen

2 blikjes tonijn, op oliebasis, uitgelekt

1 bosje lente-uitjes, gesneden

1 bosje peterselie, gehakt

8 eetlepels olijfolie

3 eetlepels sherryazijn

zout en versgemalen peper

Wat olijfjes (optioneel)

Schil de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen in 12-15 minuutjes gaar. Giet af en zet apart.


Neem een ruime kom en doe hier de olijfolie, sherryazijn, wat zout en versgemalen peper. Meng dit goed door elkaar. Voeg de warme aardappelen erbij en roer door de dressing. (Doordat de aardappelen nog warm zijn, neemt het de dressing goed op.) Voeg de gesneden lente-uitjes en de peterselie toe. Meng weer door elkaar. Verdeel de uitgelekte tonijn er overheen. Je zou er nog wat gehalveerde olijven over heen kunnen strooien.



* De dressing luistert niet zo nauw. Als je maar ongeveer 1 deel azijn op 3 delen olie aanhoudt.

* Dit gerecht is in no-time klaar. Lekker voor op warme dagen.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page