top of page

Soort Flammkuchen

Als lunch, voorafje of borrelhapje

Soort Flammkuchen

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 grote bakplaat, 4-8 personen

1 grote rol bladerdeeg

500 gram rode uien, in halve ringen

250 ml slagroom

300 gram gerookte spekblokjes

Klontje roomboter

Versgemalen peper

Neem een ruime koekenpan en bak hierin op hoog vuur het gerookte spek in een klontje boter aan. Zodra deze hun vet al wat beginnen te verliezen, kunnen de uienringen erbij. Zet het vuur nu op medium hitte en roer de uien en het spek steeds even om.


Zodra de uien ook goed geslonken zijn kan de slagroom erbij. Laat op medium/laag vuur de slagroom bijna geheel verdampen, roer soms even om. Breng op smaak met versgemalen peper.


Verwarm de oven voor op 190 graden met extra onderwarmte. Neem een ovenbakplaat en doe hier een bakpapiertje op. Neem de rol bladerdeeg en leg deze op het papier. Stort het uien-spek-mengsel uit over het bladerdeeg en verdeel het zo gelijk mogelijk over het bladerdeeg. Vouw de kanten een beetje om naar binnen, zodat je een ‘opstaand’ randje hebt.


Bak onderin in de oven in ongeveer 15-20 minuutjes, of tot het bladerdeeg een goudbruin randje heeft. Snijd in mooie stukken.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page