top of page
Snelle Tzatziki
Lekker als dip of bij de Griekse gehaktballetjes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
2
4 personen
1 komkommer
4 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
1 eetlepel crème fraîche
1 teentje knoflook, geperst
Wat fijngesneden peterselie of dille
Zout en versgemalen peper
Eventueel nog en scheutje citroensap
Snijd de komkommer over de lengte door de helft. Verwijder met een theelepel in één rits de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de komkommer en doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet.
Doe de yoghurt of kwark en de crème fraîche in een kom. Knijp het komkommer-vruchtvlees goed uit en doe dat bij de yoghurt of kwark. Voeg de fijngesneden kruiden en de knoflook toe. Doe hier wat zout en versgemalen peper bij. Roer alles goed door elkaar en proef!
Voeg naar smaak wat zout en/of peper of wat citroensap toe.
bottom of page