top of page

Snelle Tzatziki

Lekker als dip of bij de Griekse gehaktballetjes

Snelle Tzatziki

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

5

2

gemiddelde waardering 1 uit 5

4 personen

1 komkommer

4 eetlepels kwark of Griekse yoghurt

1 eetlepel crème fraîche

1 teentje knoflook, geperst

Wat fijngesneden peterselie of dille

Zout en versgemalen peper

Eventueel nog en scheutje citroensap

Snijd de komkommer over de lengte door de helft. Verwijder met een theelepel in één rits de zaadlijsten uit de komkommer. Rasp de komkommer en doe het vruchtvlees in een zeef of vergiet.


Doe de yoghurt of kwark en de crème fraîche in een kom. Knijp het komkommer-vruchtvlees goed uit en doe dat bij de yoghurt of kwark. Voeg de fijngesneden kruiden en de knoflook toe. Doe hier wat zout en versgemalen peper bij. Roer alles goed door elkaar en proef! 


Voeg naar smaak wat zout en/of peper of wat citroensap toe.



* Lekker bij de Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, of als snelle dip.

  • Pinterest
  • Instagram

©2020 Monique Jansen

bottom of page