top of page

Snelle Tomatenchutney

Maakt de AGV nét iets specialer ;-)

Snelle Tomatenchutney

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

8

gemiddelde waardering 1 uit 5

8 personen

3 grote tomaten, in blokjes gesneden

2 sjalotten, gesnipperd

3 teentjes knoflook, geperst

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamico

2 theelepels bruine basterdsuiker

Zout en versgemalen peper naar smaak

Neem een kleine steelpan en verhit hierin de olijfolie. Doe er vervolgens de uien en de knoflook  bij en bak deze glazig. Voeg de tomaten toe en bak dit, op iets hoger dan medium hitte, een minuutje of 3 mee. 


Voeg dan de suiker en de balsamico toe. Roer even door en laat dit op laag vuur een minuutje of 3 pruttelen. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. 


De chutney moet er licht gekarameliseerd uit zien.



* Maakt AGV (Aardappelen, Groente, Vlees) net even bijzonder(der).

* In een afgesloten potje een week te bewaren in de koelkast.

* Ook lekker bij de BBQ

* Ik maak dit vaak voor erbij als ik geen kook-inspiratie had, maar wel net iets lekkerder wil eten.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page