Snelle Thaise vissoep
Deze maak je binnen 20 minuutjes
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
5
20
4-6 personen
500 gram witvis, in blokjes gesneden
4 visbouillonblokjes
1 uitje, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geraspt
2 sereh
6 kafirlime blaadjes
4 rawit, fijn gesneden
Gember, halve duim groot, geraspt
1 limoen, sap
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 bosje koriander, gehakt
Vissaus, naar smaak
Beetje zonnebloemolie
Neem een ruime pan en verhit hierin op medium hitte de zonnebloemolie. Fruit hierin de ui en de knoflook. Zodra het glazig gebakken is, voeg je de tomaatblokjes, gember, de sereh, de rawit en de kafirlime blaadjes toe en bak deze even mee. Voeg dan anderhalve liter water in de pan en de bouillonblokjes. Breng het aan de kook, temper dan het vuur en plaats het deksel op de pan. Laat het geheel een 10 minuutjes pruttelen.
Doe de visblokjes in de pan en het limoensap, en laat de vis in 7 minuutjes garen in de bouillon.
Proef, en voeg naar smaak de vissaus toe. Net voor het serveren doe je de gehakte koriander erbij. Klaar.
· Wil je de soep romiger? Voeg dan een blikje kokosmelk toe.
.jpg)











