top of page

Snelle pompoensoep

In een half uurtje aan tafel

Snelle pompoensoep

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

10

20

gemiddelde waardering 1 uit 5

1 pannetje, 4-6 personen

1 flespompoen

1 grote ui, gesneden

5 lenteuitjes of 1 prei, in stukken

2 tenen knoflook, schoongemaakt

3 kippenbouillonblokjes (of groenten)

1 theelepel gedroogde tijm

½ theelepel ras el hanout

½ theelepel kaneel

Scheutje olijfolie

200 ml slagroom

Lepeltje creme fraiche, roomkaas  of kruidenroomkaas (optioneel)

Haal met een dunschiller de schil van de pompoen, snijd deze net boven de ‘buik’ door midden. Snijd de ‘buik’ door het midden en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen vervolgens in stukken van 5-5 cm. (Dat luistert niet nauw, maar dan is de kooktijd ongeveer even lang voor elk stuk.)


Doe wat olijfolie in een ruime pan en bak hierin de pompoen aan, roer soms even om. Voeg dan de ui en de knoflook toe, bak even mee terwijl je soms even omschept. Dan de lenteuitjes, de tijm, kaneel en de ras el hanout toevoegen en bak ook dit even mee. Voeg dan ongeveer 750 ml water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, het vuur temperen en met een deksel op de pan een minuutje of 15-20 laten koken zodat de pompoen gaar kookt. Prik even met een vork of mes of de pompoen zacht is geworden en voeg de slagroom toe. Neem dan een staafmixer en pureer het tot een glad mengsel. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Als je de soep te dik vindt, doe je er een beetje water of slagroom bij. 


Garneer met een lepeltje creme fraiche, roomkaas of kruidenroomkaas en eventueel een takje groen.



· In plaats van ras el hanout kun je ook kerriepoeder gebruiken.

· Maak het pittiger met een lepeltje sambal.

· Dit is een zeer vergevingsgezind recept. Wees creatief met wat je nog in huis of in de koelkast hebt.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page