Snelle noedels
In een handomdraai een complete maaltijd
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
20
3-4 personen
1pak wok noodles, 248 gram
1pak Thaise wokgroente, 400 gram
500 gram kippendijen, in stukjes gesneden
1ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels Ras el Hanout
1 theelepel chilipoeder
1 bosje koriander, gesneden
1 rode peper, in ringetjes gesneden
300 ml water
1 kippenbouillonblokje
Scheutje zonnebloemolie
Neem een ruime pan met dikke bodem en verhit hierin wat zonnebloemolie op hoog vuur. Braad hierin de stukjes kippendij aan. Doe vervolgens de ui en de knoflook erbij en roer om. Zodra deze glazig zijn voeg je de wokgroente toe en schep om. Matig het vuur en voeg de Ras el Hanout en het chilipoeder toe aan de pan. Schep het geheel weer door. Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook deze toe aan de pan, en vervolgens het water. Doe de noedels erbij, zorg ervoor dat die allemaal in het kookvocht liggen. Draai na een minuutje of 2 de noedels om, zodat deze zich vol kunnen zuigen met het kookvocht. Schep soms even om. (Als het te droog is, kun je nog een beetje extra water toevoegen.) Na ongeveer 3-4 minuutjes, als de noedels gaar zijn, is het gerecht al klaar. Garneer met de rode peper en de koriander.
* Dit recept is ideaal als je weinig tijd of zin hebt om te koken