Snelle nasi goreng
met voorbereiding heb je deze binnen 20 minuutjes op tafel
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
120
20
4 personen
750 gram runderlappen
500 gram witte rijst
1 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel sambal oelek
Goede scheut ketjap manis, 6-8 eetlepels
2 eetlepels vetsin
wat zonnebloemolie
De rijst en het vlees moeten koud zijn om op te bakken. Dus de rijst en het vlees van tevoren klaarmaken. Handig, want op de dag dat je het wilt eten, ben je in 20 minuutjes klaar!
Kook de rijst zoals op het pak staat aangegeven, maar wel een minuutje korter dan aangegeven. Je bakt het immers nog op. Neem de runderlappen, doe hier zout en peper op en braad deze in wat croma goudbruin aan en laat met wat water toegevoegd gaarkoken, in ongeveer anderhalf uur. Snijd het afgekoelde vlees in blokjes van ongeveer 1.5 bij 1.5 cm.
Neem een pan met een dikke bodem of een wok en doe hier wat zonnebloemolie in. Fruit hierin de ui en de knoflook. Doe vervolgens het vlees erbij en bak dat even mee. Dan de sambal, vetsin en de ketjap erbij en als laatste de rijst. Alles goed omscheppen op hoog vuur. Klaar! Proef! Misschien wil je er meer sambal of ketjap bij.
*Wat gebakken eitjes erbij, gesneden tomaat of augurkjes. Of maak een paar dunne omeletten en snijd deze in dunne ringen. Of gefruite uitjes (kant en klaar te koop).
*Bereid het vlees en de rijst een dag van tevoren.
*Vetsin is te koop bij de toko.
*Koop een rijstkoker! Kost niet veel en je zult zien, je hebt altijd perfecte rijst!
*Ook lekker met maïskoekjes