Snelle knoflooksoep met crouton en gepocheerd ei
Bomvol smaak binnen no time
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
15
3-4 personen
1 potje kippenbouillon (krachtbouillon)
200 gram gekookte ham, in stukjes gesneden
8 teentjes knoflook, dun gesneden
1 theelepel gerookt paprikapoeder
¼ theelepel chilipoeder
Scheutje olijfolie
8 sneetjes oud stokbrood
4 eieren, verse
Een paar takjes peterselie ter garnering
Zeef de kippenbouillon en druk het vlees goed uit. (Vlees gebruik je niet meer.) Neem een ruime steelpan en verhit hierin de olijfolie op medium hitte. Bak hierin de knoflook aan. Zodra deze een beetje gaat kleuren (niet bruin laten worden, dan wordt het bitter) doe je de gerookte paprikapoeder en de chilipoeder erbij en bak je dat even mee. Voeg dan de bouillon erbij, vul het potje nog twee keer met water en breng het geheel aan de kook.
Rooster ondertussen de sneetjes brood, bestreken met een klein beetje olie of boter onder de gril of in een grillpan.
Je kunt een ei pocheren in de bouillon, maar dan kun je maar 1 ei per keer doen. Ik heb de 'luie-wijven-versie' gedaan (geleerd van Cas). Een waterglaasje vullen met water tot een centimeter onder de rand, daar een ei in breken en dat in de magnetron 57 seconden verhitten op maximum vermogen. Wel snel uit het water scheppen met een lepel. Als je het later gebruikt, kun je het in ijskoud water bewaren in de koelkast tot gebruik.
Bord opmaken:
Leg twee stukjes stokbrood op een bord. Verdeel hier wat stukjes ham over. Schenk hierop de bouillon en leg het gepocheerde eitje in het midden. Garneer eventueel met een takje peterselie.