top of page
Snelle Hollandaisesaus
Heel snel klaar
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
10
5
1 sauskom vol, ongeveer 300 ml
1 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel crème fraîche
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
2 eidooiers
Snufje suiker
Snufje zout en witte peper
250 gram roomboter, gesmolten en nog warm (55-60 graden)
Doe alle ingrediënten, op de gesmolten boter na, in een mengbeker. Neem de staafmixer en meng dit even door elkaar. Neem dan de gesmolten boter en voeg dat in een klein straaltje toe, terwijl je blijft mixen, in de mengbeker. Je zult zien dat de consistentie van de saus mooi dik wordt.
Proef, en voeg eventueel nog wat zout/peper naar smaak toe. Je serveert de saus warm of op kamertemperatuur.
· Zorg ervoor dat de roomboter niet kokend heet is
· Lekker bij asperges of gepocheerde eieren
· Gaat ook goed bij vis, roodvlees of kip
bottom of page