Snelle gevogelte paté
Zelfgemaakte paté ziet er altijd spectaculair uit
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
30
10
1 potje vol, genoeg voor bij een borrel met 6-8 personen
200 gram kippendijvlees, in kleine stukjes gesneden
300 gram kippenlever
50 gram roomboter
2 sjalotten, gesnipperd
1 theelepel tijm, fijngesneden
50 ml rode port
100 ml slagroom
50 gram gepelde en geroosterde pistachenootjes, grof gehakt
zout en versgemalen peper
Bak in een koekenpan de dijfiletjes met de sjalotjes met wat zout en versgemalen peper in de helft van de boter in 7-9 minuutjes gaar. Schep uit de pan. Voeg de andere helft van de boter toe en bak hierin kort de levertjes bruin met wat zout en versgemalen peper (Let op: levertjes kunnen spatten!). De levertjes moeten wel rosé zijn van binnen, dus zeker niet te lang bakken!
Doe het kippendijenvlees met de sjalotjes, de lever, de port en de tijm in de keukenmachine en maal kort fijn. Gebruik de pulse-knop, je wilt het niet te fijn vermalen hebben. Laat afkoelen.
Klop de slagroom bijna stijf en schep het door het afgekoelde kippenmengsel. Proef! En breng eventueel op smaak met wat zout en versgemalen peper.
Schep de paté is een mooie schaal, of in meerdere ramequins en doe er net voordat je het serveert de gehakte pistachenootjes over. Lekker met wijn, port en stokbrood.