Smeuïg bananenbrood
Bij een overschot aan rijpe bananen
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
70
1 cakevrom
4 rijpe bananen
150 gram bruine suiker
3 eieren
180 ml zonnebloemolie
250 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
snufje zout
beetje paneermeel
Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een ruime kom en prak hierin de bananen (uiteraard zonder schil) met een vork. Doe de eidooiers erbij, de eiwitten in een andere vetvrije kom. Doe het zelfrijzend bakmeel, kaneel, nootmuskaat en het zout erbij. Meet de olie af, neem een kwastje en gebruik wat olie om je cakevorm mee in te vetten, doe wat paneermeel in de vorm en zorg ervoor dat de gehele binnenkant bedekt is met een laagje paneermeel. (Dit maakt het storten straks een stuk gemakkelijker en je krijgt een lekkere krokante korst.) De olie kan nu bij de bananen.
Mix in de kom de eiwitten stijf, terwijl je steeds wat suiker toevoegt. Gebruik daarna de mixer om de kom met de andere ingrediënten te mixen. Voeg dan een goede lepel van het geklopte eiwit toe aan het bananenbeslag, dit kun je stevig mengen. Doe vervolgens de overige geslagen eiwitten erbij, en vouw deze door het beslag. Schenk het beslag uit in de cakevorm en laat het bananenbrood in 1 uur en 10 minuten gaar worden. (even met een sateprikker controleren of deze gaar is.)
· Als je wat walnoten hebt, kun je die door het beslag heen doen. Pecannoten is ook erg lekker, of rozijntjes. De rozijntjes even in de rum geweekt, maakt het helemaal speciaal.