Sloppy Joe met vis
Snel, smaakvol en weer eens iets anders!
Voorbereidingstijd (minuten):
Bereidingstijd (minuten):
Moeilijkheid:
15
15
4 personen (als lunch), 2 personen als maaltijd
1 Turks brood (rond), of 4 grote bollen
800 gram stevige witvis, bijvoorbeeld tilapia filet. In stukken van 2-2 cm. gesneden
Wat zonnebloemolie
1 uitje, gesnipperd
1 groene en 1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 klein flesje barbecuesaus
Zout en peper
evt. Chilivlokken voor wat kick
Snijd het brood overdwars door midden. Neem een grote koekenpan en verhit deze. Doe hier de olie in en fruit de gesnipperde ui en de paprika aan. Blijf een beetje omscheppen. Als de uitjes glazig geworden zijn, de 2 soorten paprikapoeder toevoegen (en evt. de chilivlokken), vervolgens de vis en om blijven scheppen. Na ongeveer een minuutje de barbecuesaus erbij en om blijven scheppen. Het vuur kan nu lager. Breng op smaak met wat zout en peper en laat ongeveer 6-8 minuutjes pruttelen, tot de vis gaar is.
Beleg het brood met het vismengsel en snijd in grote stukken.