top of page

Sinaasappel-hazelnotentaart

Heerlijk combinatie in een taart!

Sinaasappel-hazelnotentaart

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

25

55

gemiddelde waardering 3 uit 5

1 taart, 24 cm

Beslag:

100 gram bloem

100 gram roomboter, op kamertemperatuur

100 gram hazelnoten, gemalen

100 gram chocolade (+71%), geraspt

200 gram fijne kristalsuiker

1 zakje bakpoeder

4 eieren, gesplitst

sinaasappel, sap en rasp

½ citroen, sap en rasp

1 theelepel vanille extract


Vulling:

50 gram roomboter

60 gram fijne kristalsuiker

200 ml slagroom

1 sinaasappel, sap en rasp


Topping:

Sap van 1 sinaasappel

250 gram poedersuiker

Beslag:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop in een kom de eiwitten stijf. Neem een andere kom en klop hierin de boter, suiker, vanille extract en de eidooiers tot een mooie lichtgele schuimige massa. Voeg dan de noten, geraspte chocolade, de sinaasappelrasp- en sap en de citroen rasp en sap toe. Meng goed door elkaar. Dan de bloem en het bakpoeder toevoegen en mengen.

Voeg 1/3 van de stijf geklopte eiwitten erbij en meng dit stevig door elkaar, dit heet familie maken. Dan de overige eiwitten toevoegen en deze voorzichtig door het beslag vouwen, dan blijft de taart luchtig.


Neem een springvorm, doe hier een bakpapiertje in, beboter de bodem en de randen en bestuif met wat bloem. Stort het beslag hierin uit en bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. Prik met een sateprikker om te controleren of de taart in het midden ook gaar is. Laat afkoelen.


Vulling:

 Klop in een kom de slagroom stijf. Neem aan andere kom en klop hierin de boter met de suiker en het sap en de rasp van 1 sinaasappel romig. Meng daarna de slagroom er doorheen. Zet koel weg.


Snijd de afgekoelde taart overdwars door het midden. Stort de vulling uit over de binnenkant, verdeel zo gelijkmatig mogelijk met een paletmesje. Zet het deksel terug.


Topping:

Meng het poedersuiker en het sap van de sinaasappel door elkaar zodat je geen klontjes meer hebt. Verdeel het gelijkmatig over de taart.  Garneer eventueel met een paar dunne schijfjes sinaasappel zonder schil.· De bereidingstijd is langer, omdat de taart af moet koelen. Je kunt de cake dus al een dag eerder maken en de volgende dag afmaken met de vulling en de topping.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page