top of page

Semifreddo met framboos, pistache en lavendel

Deze is zonder eieren

Semifreddo met framboos, pistache en lavendel

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

10

gemiddelde waardering 1 uit 5

8-10 personen

500 gram mascarpone

200 ml slagroom

150 gram suiker

100 gram pistachenootjes, geroosterd en gemalen

1 bakje verse frambozen

1 theelepel lavendelbloemetjes

Snufje zout

Neem een ruime kom en mix met een mixer de slagroom en de suiker stijf. Doe de mascarpone in een kommetje, en maak deze los met een garde. Doe dit vervolgens bij de slagroom en roer even door met de garde. Doe de frambozen en 1/3 van de pistachenootjes en de helft van de lavendel door het mascarpone-slagroommengsel.


Neem een cakeblik en doe hier wat olie of vet in. (Dan blijft de keukenfolie beter plakken.) Verdeel nu keukenfolie over de gehele binnenkant van het blik, zodat je het met de vulling kan vullen. Laat folie overhangen over de randen, dan kun je het na het vullen ‘dichtklappen’.


Verdeel 1/3 van de pistachenootjes en de laatste helft van de lavendel over de bodem van het cakeblik. Stort hier het mascarpone-slagroommengsel over. Probeer het zo goed mogelijk in te drukken met een spatel. Verdeel nu de laatste pistache over de bovenkant van het mascarpone-mengsel. Klap de overhangende keukenfolie terug over het mascarponemengsel en zet voor zeker 6-8 uur in de koelkast. (Of maak het de dag van tevoren.)· Je kunt met deze Semifreddo alle kanten op. Met bijvoorbeeld ander fruit (aardbeien, pitloze kersen, bramen, stukjes perzik) of andere nootjes. (Maar de pistache geeft het wel een mooie kleur.)

· Ben je geen fan van lavendel? Dan kun je dit eruit laten. Hou het dan bij geroosterde nootjes.

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page