top of page

Semifreddo met eieren

Een heerlijk luchtig dessert

Semifreddo met eieren

Voorbereidingstijd (minuten):

Bereidingstijd (minuten):

Moeilijkheid:

20

360

gemiddelde waardering 2 uit 5

1 cakeblik vol. 10 personen

500 gram mascarpone

4 eieren, gesplitst

125 gram honing

100 gram pistachenootjes, gemalen

1 bakje frambozen

8 kleine abrikoosjes, in stukjes gesneden

Snufje zout

Klop in een ruime kom de eiwitten met het snufje zout stijf. Klop in een andere ruime kom de dooiers met de honing stijf. Maak met de garde de mascarpone in een ruime kom een beetje los. Doe hier vervolgens de frambozen en 1/3 van de pistachenootjes en de abrikoosjes bij en roer voorzichtig door. Meng het mascarpone-mengsel door het eidooiers-mengsel. Neem dan een ruime opscheplepel van de geslagen eiwitten en roer dat door het mascarpone-eidooier-mengsel. (Dat heet familie maken.) Vouw daarna de overige eiwitten door het mengsel.


Neem een cakeblik (23 cm.) en doe hier wat olie of vet in. (Dan blijft de keukenfolie beter plakken.) Verdeel nu keukenfolie over de gehele binnenkant van het blik, zodat je het met de vulling kan vullen. Laat folie overhangen over de randen, dan kun je het na het vullen ‘dichtklappen’.

Verdeel 1/3 van de pistachenootjes over de bodem van het cakeblik. Stort hier het mascarponemengsel over. Probeer het zo goed mogelijk in te drukken met een spatel. Verdeel nu de laatste pistache over de bovenkant van het mascarpone-mengsel. Klap de overhangende keukenfolie terug over het mascarponemengsel en zet voor zeker 6-8 uur in de koelkast. (Of maak het de dag van tevoren.) 


Haal de Semifreddo 15-20 minuten voor serveren uit de koelkast.· Je kunt met deze Semifreddo alle kanten op. Met bijvoorbeeld ander fruit (aardbeien, pitloze kersen, bramen, stukjes perzik) of andere nootjes. (Maar de pistache geeft het wel een mooie kleur.)

· Wil je geen eieren gebruiken? Kijk dan bij Semifreddo met framboos, pistache en lavendel

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page